18:45

Åkersberga IBF (B)

Referat: Vaxholms IBF - Åkersberga IBF (B)

Vi kommer till matchstart med ett ganska lågt tempo och reagerar på saker som händer på planen.
Vi bestämmer oss dock för att vända på matchen och tar tag i taktpinnen när vi får in 1-1 kort därefter.
Det böljar fram och tillbaka vilket gynnar Ackers som kan lämna första perioden i ledning 1-2.

Andra perioden börjar vi ställa frågor till deras försvarsspel och avlossar mängder med skott. Dessvärre verkar deras målvakt ha stolparna som bästa vän och gör en stabil insats. Ingen utdelning för oss.

Tredje perioden börjar på absolut sämsta vis med att Ackers utökar sin ledning till 1-3, vilket kunde skjutit ned vilket lags inställning som helst. Men vi tar tag i det och börjar känna momentum när Lukas Inge gör sitt andra för dagen och vi reducerar till 2-3. Vi har helt plötsligt häng och går för det.

Knappt 2min senare gör Melvin 3-3 och vi känner att vi nog kan ta lördagkväll med minst 1 poäng.
Ackers tar time out men får inte tillbaka momentum. Snarare är vi närmre en ledningsboll än Ackers.

Med knappt 1min kvar av matchen åker vi på matchens enda utvisning och får avsluta med en man mindre på planen. Något Åkersberga utnyttjar och sätter 3-4 och firar lördagskväll med 3p på kontot.

Vi tar med oss att spelet började rulla igång och vi orkar hela matchen. Men vi tar också med oss, precis som i tidigare matcher, att vi vinner inga matcher i utvisningsbåset.